Onze huisgenoten

Die Kleyne Luyden

Die Kleyne Luyden repeteren en spelen al jarenlang hun jaarlijkse voorstellingen in de Poorterij. Van luchtig tot zwaar, korte stukken of langer, als Zaltbommels gezelschap spelen zij in het Zaltbommelse theater. Mocht u zin hebben om zelf mee te spelen, aanmelden kan via onderstaand e-mailadres. De eerste maand meespelen is gratis.

contact
Lenie van Mourik
telefoon: 06-40029744
e-mail: secretariaat.dkl@gmail.com

 

Filmclub Cinemaarten

Al meer dan 40 jaar draait Filmclub Cinemaarten films in Zaltbommel. Bijna iedere dinsdagavond om 20.00 uur kun je in de theaterzaal van de Poorterij kijken naar indrukwekkende en recente films. Geen kaskrakers maar pure, cultureel verantwoorde films. Per jaar worden circa 45 films vertoond. Van meeslepend drama en spannende thrillers tot films van Nederlandse bodem. Aan diversiteit geen gebrek.

contact
Han Nugteren
e-mail: film@cinemaarten.nl
website: www.cinemaarten.nl

 

Fotoclub Bommelerwaard

Fotoclub Bommelerwaard is een club voor amateur-vrijetijdsfotografie, actief in de hele Bommelerwaard en telt ongeveer 15 leden. Eens in de 3 weken komen de clubleden op maandagavond bijeen in de Poorterij. Het jaarlijks gezamenlijk opgezet programma bevat naast het bespreken van elkaars foto’s ook uitstapjes, deelnemen aan wedstrijden, exposities en uitnodigen van sprekers. Ben je geïnteresseerd om de sfeer te proeven en de werkwijze te ervaren, dan ben je welkom op één of twee maandagavonden. Het seizoen start in september, maar men kan ook tussentijds lid worden.

contact
Simon Klein
e-mail: ton.d.jong@xs4all.nl
website: www.fotoclubbommelerwaard.nl

 

Internationale Vrouwenkoor Cantadora

Cantadore, een enthousiast vrouwenkoor, is in 2014 opgericht door Patries Knoot. Cantadora is Spaans en betekent ‘vertolkster van volksliedjes’. En dit is precies wat het koor doet: vrolijke en ook serieuze liederen uit alle windstreken worden gezongen. Tijdens alle optredens nemen zij het publiek graag mee op reis. Van koude wateren in Zweden en Schotland, over de kleurrijke Balkan, door naar Israel ,het verre Afrika en het veelzijdige Indonesië.

Eens in de twee weken repeteert Cantadora onder leiding van dirigente Parties Knoot op dinsdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in de oranje zaal van de Poorterij

Hou je van zingen, ben je alt, mezzo sopraan of sopraan, zoek je een koor, werk je graag samen naar een schitterende uitvoering toe? Neem dan contact op!

contact
telefoon: Nanny 06-12070044, Suzanne 06-23040529
e-mail: cantadorazaltbommel@gmail.com
website: www.cantadora.nl

 

Kunstklup

Als huisgenoot van de Poorterij verzorgt de KunstKlup diverse cursussen tekenen & schilderen. In de werkruimte van de KunstKlup komt van alles aan bod wat met tekenen en schilderen te maken heeft; van ambachtelijke technieken tot moderne media. De cursussen zijn voor iedereen geschikt en er zijn diverse mogelijkheden deze te volgen. Kijk voor meer informatie op de website van de Kunstklup.

contact
Rob Heijman
telefoon: 06-54223085
e-mail: info@mainmusicschool.nl
website: www.mainmusicschool.nl

 

Main Music School

Main Music School is sinds 2010 voor de beginnende en gevorderde muzikant de plek waar je moet zijn voor muziekles. Wij bieden uitdagende lessen, enthousiaste en geroutineerde docenten en de juiste faciliteiten. Er zijn gitaarlessen, drumlessen, pianolessen, keyboardlessen en zanglessen. Ook verschillende musicalklassen repeteren wekelijks in de Poorterij. Wil je ook een keer meedoen of een gratis vrijblijvende proefles volgen? Maak dan een online een afspraak met een van onze enthousiaste en ervaren muziekdocenten.

contact
Hent Elings
telefoon: 06-48764382
e-mail: info@mainmusicschool.nl
website: www.mainmusicschool.nl

 

Muziekschool Zaltbommel

Bij Muziekschool Zaltbommel heb je keus uit een twintigtal docenten en uit evenveel instrumenten. Je kunt kiezen tussen de klassieke instrumenten als viool, harp en dwarsfluit, maar ook uit keyboard, gitaar en drum. Je kunt ook meedoen aan een musicalklas. Enkele docenten geven thuis les of eventueel op locatie. Student-organisten mogen op het prachtige 18e-eeuwse Wolfferts-Heijneman orgel spelen in de middeleeuwse Sint-Maartenskerk van Zaltbommel.

Elk jaar treden leerlingen van de muziekschool op tijdens het kerstconcert in de sfeervolle Gasthuiskapel te Zaltbommel. De muziekschool organiseert jaarlijks in de eerste week van november het traditionele Sint-Maartensconcert. Dan treden leerlingen van de muziekschool op met professionals. De docenten organiseren jaarlijks ook eigen concerten met hun leerlingen. Een ander hoogtepunt is het optreden van het begeleidingsorkest met het bekende Zaltbommelse koor Belcanto.

contact
Ton van Balken
telefoon: 06-15336335
website: www.muziekschoolzaltbommel.nl

 

NVVH Vrouwennetwerk

NVVH Vrouwennetwerk is een actieve vrouwenvereniging die sinds 1954 bestaat. De afdeling Zaltbommel heeft 65 leden. De meeste dames nemen vol enthousiasme deel aan de activiteiten. Zoals een bridgeclub, een leesclub, een wandelclub en een maandelijkse koffieochtend in De Verdraagzaamheid. Ook hebben we een activiteitencommissie, die cursussen zoals over kunstgeschiedenis, lezingen en bezoek aan musea organiseert.

contact
website: www.nvvh.nl

 

Shantykoor het Loopend Tuygh

Het Loopend Tuygh bestaat sinds 1997 en vertolkt vooral ‘liederen van de zee’, meestal meerstemmig en zonder instrumentale begeleiding. Tot nog toe is Het Loopend Tuygh een mannenkoor.

Het koor streeft ernaar om de combinatie van mooi, zuiver en harmonieus zingen én gezelligheid goog in het vaandel te houden. Na bijna 25 jaar is een omvangrijk repertoire opgebouwd van traditionele liederen die tot het cultureel erfgoed behoren en die hun oorsprong vinden in de tijd van de VOC. Ook eigentijdse liederen worden niet geschuwd en er wordt niet teruggedeinsd voor Engels, Spaans of Russisch.

Het Loopend Tuygh repeteert iedere maandagvond in de oranje zaal van de Poorterij van 19.30 tot 21.30 uur, met een pauze van een kwartier. Niet zelden vindt er na de repetitie onder leiding van de professionele zangdocent Anniecke van Delft een ‘evaluatie’ plaats in de foyer. Dit is niet verplicht, maar wel erg gezellig.

Het koor is naarstig op zoek naar mannen die bij Het Loopend Tuygh willen ‘aanmonsteren’. Er zijn vacatures in alle stemsoorten en je hoeft niet te vrezen voor een al te scherpe selectie. Voor een goede impressie van wat we doen verwijzen wij graag naar de Loopend Tuygh-medley op YouTube. Je bent van harte uitgenodigd om onze repetitie ter kennismaking te komen bezoeken. Maak los die tros en monster aan bij Het Loopend Tuygh!

contact
Jan Ooijen
telefoon: 06-53132006
website: www.loopendtuygh.nl

 

Tekenschool Bommelerwaard

Tekenschool Bommelerwaard is een kinderatelier voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. Van tekenen en schilderen tot keramiek, grafiek, vilt en kunstgeschiedenis.

De Tekenschool heeft een fijn, licht en ruim atelier met keramiekoven en etspers in de Poorterij. In Hurwenen is het Natuuratelier van de Tekenschool: een prachtig mini-natuurgebied waar de lessen in de zomer worden gegeven. De Tekenschool verzorgt ook lessen en kunstprojecten op en voor de basisscholen van de Bommelerwaard in samenwerking met de gemeente Zaltbommel. Er wordt in kleine groepen gewerkt van maximaal 10 kinderen. Er is daardoor veel aandacht voor ieder kind. De Tekenschool is erg flexibel, lessen inhalen of vaker lessen volgen kan altijd. Kinderen kunnen het hele jaar door instromen. De eerste les is altijd een gratis proefles.

contact
Cathalijne van Gent
e-mail: info@tekenschoolbommelerwaard.nl
website: www.tekenschoolbommelerwaard.nl

 

Theaterschool Tuin van Kees

Bij Theaterschool de Tuin van Kees zijn alle kinderen en jongeren vanaf 9 jaar die theater willen maken of toneellessen willen volgen welkom. De lessen zijn elke dinsdag van 18.00 tot 19.30 uur.

Belangrijke aspecten die geleerd worden zijn (beter) samenwerken, sterke kanten versterken, en het vergroten van creativiteit en (zelf)vertrouwen. Maar het allerbelangrijkste is plezier maken. Auditie doen is niet nodig, iedereen die enthousiast is en zin heeft om mee te doen is van harte welkom.

contact
Astrid Oosterhuis
telefoon: 06-28790881
e-mail: tuinvankees@gmail.com
website: www.tuinvankees.com

 

Zen.nl

Meditatie en resultaten
Zen is een meditatietechniek die als training te vergelijken is met mentale fitness. Zen betekent letterlijk concentratie. Centraal staat het trainen van je aandacht. Mensen die gaan mediteren merken al snel de resultaten ervan. Ze kunnen zich vaak beter concentreren, slapen beter, hebben meer energie en zijn creatiever. Zowel privé als in het werk kan zen leiden tot verdieping en beter functioneren.

Duurzaam geluk
Zen meditatie geniet een steeds grotere belangstelling in ons land. Zen.nl is een samenwerkingsverband van een groot aantal zen-centra in Nederland en staat onder leiding van zenmeester Rients Ritskes. Ritskes is één van de pioniers op het gebied van zen in Nederland. Zen.nl heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te faciliteren in het realiseren van duurzaam geluk.

Zen.nl Zaltbommel geeft trainingen en cursussen voor beginners en gevorderden.

Over de docent
Jeroen Hordijk (1970) maakte in 2003 kennis met zen meditatie bij Suiren-Ji te Leiden en raakte meteen geïnspireerd door de kracht ervan.  De oefening geeft focus en richting en levert direct energie en positiviteit op. De meditatie gaf hem een werkzame methode om in een leven van positiviteit te stappen. Vaak zijn bij cursisten die serieus met zen meditatie oefenen langzame maar diepe veranderingen zichtbaar. Meditatie is het platform voor zelfontplooiing.

contact
Jeroen Hordijk
e-mail: jeroen@zen.nl
website: www.zen.nl/zaltbommel